Blat:
biscuiti integrali/digestivi/graham 150 gr
alune/nuci/migdale macinate 100 gr
unt 90 gr
Se dau la robot, se tapeteaza o forma de tarta sau de tort, se coace la foc potrivit pentru 10 min, cit sa se scoata in evidenta gustul nucii.
biscuiti integrali/digestivi/graham 150 gr
alune/nuci/migdale macinate 100 gr
unt 90 gr
Se dau la robot, se tapeteaza o forma de tarta sau de tort, se coace la foc potrivit pentru 10 min, cit sa se scoata in evidenta gustul nucii.
Crema:
2 lingurite gelatina, hidratata in 2 linguri de apa, topita apoi pe baie de aburi
2 oua, separate
150 gr zahar fin
250 ml lapte
200 gr ciocolata de calitate, tocata in bucatele mici
2 lingurite esenta de vanilie/menta/cafea/nuca/portocale - ce va place
300 smintina lichida pentru frisca, neindulcita
un praf de sare
se bat galbenusurile spuma cu 90 gr zahar si praful de sare, se pune laptele la incalzit si se toarna peste galbenusuri in fir subtire, batand constant. Se da compozitia inapoi pe foc, amestecand continuu, nu se da in clocot ca se branzeste. Se tine doar pina la ingrosarea corespunzatoare - adica pina se lipeste crema de lingura. (fac o paranteza sa spun ca eu am facut mai multe in acelasi timp si am branzit compozitia, am lasat-o la racit si am dat-o printr-o sita fina, ea se poate folosi bine mersi, cu conditia sa fie suficient de legata). Se ia de pe foc si se pune ciocolata maruntita in ea (in cazul meu, fiindca nu mai era fierbinte, am topit cioco la MO). Apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca.
Albusurile se bat cu restul de zahar, frisca se bate la rindul ei cu esenta. Se incorporeaza pe rind, intai frisca si apoi albusurile spuma, in compozitia racita, usor, ca sa ramana aerata spuma.
Eu am avut multi musafiri, asa ca am facut reteta dubla, deci cantitatea mare a ingredientelor din poze nu ar trebui sa va sperie. Crusta mea a iesit relativ rumena, dar nu s-a suparat nimeni, jur!
buuuun si arata super
ReplyDeleteTzucu-ti sufletul tau pruna !
ReplyDeleteCa fain ai mai chiffonat tu torta asta.:)
A fost ziua lui "ala micu " ? :))))
Nu, este desertul de la Fiesta de toamna trecuta!
ReplyDeleteAm ramas nepostata cu o gramada de dude, sa vedem cum ma invart sa le bag aici, ca nu mai imi gasesc pozele...
Matilda, este un desert tare usor, rapid si nu necesita multa atentie.