Monday, December 19, 2011

Alchimia respiratiei curate


Azi am respirat oameni curati!

In primul rind va multumesc pentru contributii, si eu, si copiii, si Moshu’.
Apoi va spun ca am vesti bune: la Glodeanu s-au ridicat deja peretii cantinei sociale in curtea bisericii si este asteptata finisarea constructiei pina de Paste.
Apoi am sa va vorbesc despre parintele Tudor Marian. Un om pe care cu cit il cunosc mai bine, il apreciez mai mult. Mama imi spunea, copil fiind, ca oamenii cu bune intentii  promit, insa oamenii de caracter fac. El face.
Ne-a povestit cum a crescut, cum a ajuns, intr-un fel sa fie omul care este, cum l-a adus viata aici, la Glodeanu si de ce a hotarit sa nu plece, ci sa se implice si sa ajute.
Este prezent, ii suna telefonul încontinuu, da indicatii, da sfaturi, face planuri, stie cu cine vorbeste, stie fecare copil, ce a cerut mosului si ce are cu adevarat nevoie, face planuri cum sa duca cadourile din curte in curte, raspunde la intrebari, discuta cu constructorii, cu copiii, cu adultii, mai probeaza o ghetuta unui copil incaltat in decembrie in papuci de plastic, potriveste din priviri copilul cu hainuta, mai verifica cum decurge impodobirea bradului de catre micutii spiridusi, este intr-un du-te vino continuu si nu pare sa isi piarda nici un reper.
Copiii il adora.
Si inteleg de ce.
Ne-a spus ca in linii mari nevoile copiiilor cu privire la hainute sint acoperite, asa incit au venit sa solicite ajutor oameni din satele limitrofe si se ocupa si de ei. Copiii ar mai avea nevoie de incaltaminte, rechizite, insa probabil Moshul o sa aibă grija.
Copiii? Sint inca retinuti, dar incep sa zimbeasca. Eu pot doar sa imi imaginez uimirea lor cind vor vedea ca Moshul, prin bunavointa voastra, le va aduce anul asta tot ce si-au dorit. Pentru ca am inteles ca nici un copil de pe listute nu a fost sarit de Spiridusi.
Las citeva poze sa va bucure.

Pregatirile de plecare: fiecare familie a primit 2 kg malai, 2 kg orez, 2 kg zahar, 1 punga de faina si una de gris, 1 punga de taitei, una de spaghete si una de scoicute, 2 conserve de pate de ficat si 2 conserve de carne de porc, 1 cutie margarina, 1 cutie pasta tomate, 1 cutie mix condimente pentru supa, 1 punga piscoturi, 1 bocan de gem, 1 rotita de cascaval, 1 salam, fructe (portocale, mandarine si banane), ciocolata asortata si cite un Mosh de Ciocolata. 












Acolo am avut bucuria sa vedem ca peretii cantinei sint deja ridicati




Dupa descarcarea coletelor, si a platourilor pregatite de servit spiridusii care impodobesc pomul, 




si dupa ce o parte din hainute si incaltari si-au gasit stapini (aici parintele proba o fetita venita in balerini de plastic decupati) 


ne-am delectat si noi urmarind copiii care impodobeau bradul. La inceput mai timizi, doar fetitele mai mari, apoi incet incet si copiii mai mici, care printre alergaturi si descarcat colete veneau sa agate cu miinile lor mici decoratii in brad.












La sfirsit, pomul arata asa cum trebuia sa arate un pom aranjat cu simt de raspundere: sorcova!
Una peste alta, o zi de care toti aveam nevoie si pentru care eu va multumesc!


Si asta, oameni buni, este alchimia respiratiei curate!

10 comments:

  1. Te imbratisez Ralu, m-a induiosat felul in care ai povestit...Iti multumesc ca mi-ai dat posibilitatea sa te insotesc virtual in minunata misiune ce ai avut-o. Te pup, suflet bun!

    ReplyDelete
  2. Va pup si eu pe toti! Si va multumesc, pentru ca fara voi, nu puteam sa fac ce am facut!

    ReplyDelete
  3. Brava, Ralu! Sa dea Domnul sa mai faci din astea, ca asa imi place de tine din ce in ce mai mult!

    ReplyDelete
  4. io îs aşa toată numai zâmbete, zâmbete. e, şi pentru mine,un bun cadou de Moş.
    mulţumesc spiriduşilor.

    ReplyDelete
  5. Cor Cor, stii bine ca fara tine nu se putea :) Sa-ti spun un secret: si mie imi place de mine uneori :)

    ReplyDelete
  6. Ce frumos!
    Sarbatori fericite cu multe bucurii în suflet!
    xoxoxo

    ReplyDelete
  7. Te pup Miha! Sa va fie numai bine mereu! Sarbatori linistite!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...